fbpx

Jaarrekening opstellen

Bereken je tarief Vraag info aan

De jaarrekening: jouw financiële kompas

Een jaarrekening bied je een jaarlijks overzicht van de financiële situatie van jouw bedrijf. Deze jaarrekening moet je in veel gevallen deponeren bij de Kamer van Koophandel. Naast deze verplichting stelt een jaarrapport je in staat om conclusies te trekken over het rendement, de omvang en het vermogen van je onderneming. Met een jaarrekening heb je inzicht in het verleden en kun je richting geven aan de toekomst.

Voor het maken van de jaarrekening hebben wij online jaarrekeningsoftware beschikbaar. Aan deze jaarrekening kunnen wij een financieel dashboard koppelen dat 24X7 voor je beschikbaar is. Zo heb je ook gedurende het jaar direct de beschikking over tussentijdse cijfers in de vorm van een jaarrekening.

Jaarrekening zorgvuldig opstellen

Voor het opstellen van een jaarrekening voor je BV of eenmanszaak ben je bij Finovion aan het juiste adres. Jouw jaarrapport wordt in overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving samengesteld. Deze wordt daarbij voorzien van een samenstellingsverklaring, zodat de ontvanger weet dat de jaarrekening met zorg door Finovion is samengesteld.

Wat we voor je kunnen doen

Onze werkwijze

Download gratis MKB-boekje

Haal het maximale uit je adviseur!

Download

pdf-download

Sneller samenstellen van jouw jaarrekening

Onze geautomatiseerde ICT straat zorgt ervoor dat wij op ieder moment van het jaar een up to date administratie hebben. Eventuele vragen lossen wij in samenspraak met je direct op. Wij hoeven daarom niet aan het einde van het jaar een vragenlijst naar je te sturen. Immers onze bedrijfsadviseurs willen jou continu van waardevolle informatie voorzien. Een ander groot voordeel van een up to date administratie is dat de boekhouding aan het einde van het jaar al volledig bijgewerkt is. Na het afsluiten van het boekjaar kunnen wij daarom direct starten met het definitief maken van de jaarrekening.

Wel of geen jaarrekening nodig?

Een jaarrekening is alleen verplicht voor grotere bedrijven. Een eenmanszaak of vof hoeft nooit een jaarrekening op te stellen. Kleinere BV’s hoeven alleen een balans en een toelichting te deponeren bij de kamer van koophandel. Deze kleinere BV’s hebben geen accountant nodig.

Je hebt geen kleinere BV meer als je meerdere jaren achtereenvolgens voldoet aan 2 van de onderstaande drie criteria:

  1. Meer dan 50 medewerkers in dienst;
  2. Meer dan 12 miljoen euro aan omzet;
  3. Meer dan 6 miljoen euro aan balanstotaal.

Vind een kantoor in je buurt

Of bekijk dit kantoor

Kantorenoverzicht

Veelgestelde vragen

MKB informatieaanvraag

In het Finovion netwerk zijn ook accountants actief. Wil je weten wat je betaalt als je ervoor kiest om je jaarrekening door Finovion op te stellen? Vul dan onze informatieaanvraag in.

9.5/10 bekijk 245 reviews
  • Op dit formulier is onze privacyverklaring van toepassing.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.