fbpx

Kosten IKK

Kosten van de wet IKK – Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang

Als u ondernemer in de kinderopvang bent is er de afgelopen jaren veel voor u veranderd. Zo is er de invoering van de wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK). Deze wet treft bijna alle kinderopvangorganisaties, zowel dagopvang als buitenschoolse opvang. De meeste kinderopvangorganisaties maken extra kosten om de wet IKK in te voeren.

Extra kosten door de wet IKK kinderopvang

De besluiten uit de wet IKK zijn per 1 januari 2018 ingegaan. Niet alle kwaliteitseisen treden per die datum in werking. Zo gaan de wijzigingen voor de beroepskracht-kind ratio (BKR) per 1 januari 2019 in. De wetgever heeft bepaald dat er met de invoering van de BKR ook nieuwe maximumtarieven komen. Voor de buitenschoolse opvang (BSO) gaat per 1 januari de versoepeling van de BKR van 1 op 10 naar 1 op 12 in. Helaas wordt ook gelijktijdig het maximumtarief voor een BSO in twee stappen verlaagd: een eerste stap per 1 januari 2018 en een tweede stap per 1 januari 2019. In het geval dat u de kosten niet kunt verlagen maar wel het tarief moet verlagen gaat de wet IKK u dus in 2018 al geld kosten.

Ook de verplichte inzet van de pedagogisch beleidsmedewerker wordt op 1 januari 2019 ingevoerd. Het is reëel te verwachten dat deze beroepskrachten duurder zijn dan uw huidige personeel. Daarnaast moet u mogelijk al in 2018 begeleiders aantrekken of opleiden om in 2019 aan de eisen te kunnen voldoen. U zult dus mogelijk in 2018 al kosten moeten maken om in 2019 aan wet IKK te voldoen. Op deze manier maakt u dus nu al kosten om de wet IKK in te voeren.

Financiële gevolgen IKK kinderopvang in beeld?

Finovion helpt MKB-organisaties bij het op orde houden van hun financiën en trekt aan de bel als er vervelende verrassingen dreigen. Finovion heeft specialistische financiële kennis van verschillende branches, zoals de kinderopvangbranche. Of het nu gaat om het maken van een financiële planning of het uitrekenen van de kosten van de wet IKK kinderopvang in uw specifieke situatie. Indien nodig helpt Finovion uw administratie zodanig in te richten dat u op een eenvoudige manier kunt zien wat de wet IKK u daadwerkelijk kost.

Kan uw huidige accountant u voldoende begeleiden bij de veranderingen in de kinderopvang? Heeft u de kosten van de wet IKK kinderopvang voldoende in beeld? Finovion helpt u graag. Vul onderstaande aanvraag in.

MKB informatieaanvraag

  • Op dit formulier is onze privacyverklaring van toepassing.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.