fbpx

Begroting maken?

De Finovion Controller ondersteunt bij een begroting maken

Het maken van een begroting is een activiteit die voor aanvang van een nieuw jaar gebeurt. Doel hierbij is om een zo goed mogelijke inschatting te maken van alle kosten en opbrengsten in het komende jaar. Een deel van de kosten zijn ieder jaar vast en kunnen daardoor eenvoudig worden vastgesteld. Dit geldt in mindere mate voor de omzet omdat de hoogte van de omzet onder meer sterk afhankelijk is van de concurrentiekracht van uw producten of macro economische factoren. De Finovion controller heeft ervaring met uw branche en heeft sectorcijfers beschikbaar. Wij kunnen u ondersteunen bij het maken van een begroting.

Voordelen van een begroting

Het jaarlijks opstellen van een begroting biedt de volgende voordelen:

  • Begroting wijkt minder af van de werkelijkheid: door ervaring met het maken van een begroting kan beter de toekomst van het bedrijf worden voorspeld;
  • Meer kostenbewustzijn: ieder jaar worden in detail alle kosten geanalyseerd. Dit biedt mogelijkheden om opnieuw over prijzen met leveranciers te onderhandelen;
  • Financieel beleid: om het totale financiële plaatje van een organisatie in beeld te krijgen is het maken van een begroting, het opstellen van een dashboard met kengetallen en een cashflowprognose van belang. Op basis van dit totaalplaatje kunt u samen met de Finovion controller financiële acties naar de toekomst uitzetten.

Wilt u meer informatie over het ondersteunen bij het maken van een begroting door de Finovion Controller? Vul dan onderstaande informatieaanvraag in.

MKB informatieaanvraag

  • Op dit formulier is onze privacyverklaring van toepassing.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.