fbpx

Bouw of aannemer?

Ben je op zoek naar een administratiekantoor met specifieke kennis over de bouw en aannemerswereld? Een kantoor dat met je meedenkt over de winstgevendheid van je projecten?

De administratie van een bedrijf in de bouw is veelal tijdrovend. Er zijn meestal meerdere projecten die lopen en de kosten van een project bestaan uit materialen en gewerkte uren. Van belang is het om goed in beeld te houden wat je marge op een project is. Finovion is bekend met de bouwregels en kan je van dienst zijn.

Winstgevendheid van je bouw projecten

Ons kantoor heeft vele ondernemers met een aannemersbedrijf, stukadoor of schilderbedrijf als klant. Wij kunnen je naast het voeren van jouw administratie ook ondersteunen bij het inzichtelijk maken van de winstgevendheid van projecten of uitleg geven over het risico van ketenaansprakelijkheid. Ook ben je bij Finovion aan het juiste adres als je een koppeling tot stand wilt brengen tussen jouw projectadministratie en de boekhoudsoftware. Finovion werkt met Exact Online. exact Online heeft vele koppelingsmogelijkheden met software voor de bouw.

Wat we voor je kunnen doen

Onze werkwijze

Download gratis MKB-boekje

Fiscale tips en
blunders

Download

pdf-download

Administratie voor de bouw en de regels

Als schilder, aannemer, installateur, stukadoor of andere zelfstandige in de bouwsector zijn er allemaal specifieke regels van toepassing, namelijk:

  • Verlegging van de BTW
  • Wet ketenaansprakelijkheid en G-rekening
  • Regels voor het in dienst nemen van personeel
  • Verschillende BTW tarieven 21% en 6%
  • Risicovermindering door ziekteverzuimverzekering en Arbo
  • Belastingvoordeel door goed privé gebruik werkbussen

Onze administratie voor de bouw houdt rekening met al deze regels. Als je jouw boekhouding aan een Finovion kantoor bij je in de regio uitbesteedt, dan helpt je Finovion adviseur je bij het voldoen aan deze fiscale regels.

Software voor de bouw

Finovion biedt meerdere mogelijkheden in het gebruik van de bouwsoftware. Zo kan je uiteraard je eigen bouwsoftware kiezen. Wij kunnen dan vaak deze bouwsoftware koppelen aan onze boekhoudsoftware Exact Online. De financiële mutaties komen dan automatisch in de administratie terecht en je kunt zelf je projecten beheren. Andere mogelijkheid is dat je gebruikt maakt van de Bouw module in de Exact Online software. Exact Online is dan je digitale fundament voor je bedrijfsgegevens. Van projectgegevens en werktekening tot het aantal gewerkte uren en het verbruikte materiaal. Alles is direct beschikbaar en inzichtelijk.

Vind een kantoor in je buurt

Of bekijk dit kantoor

Kantorenoverzicht

Veel gestelde vragen

MKB Informatieaanvraag

Wil je het maximale halen uit je bouw administratie? Wil je een betere bewaking van je projecten? Zoek je een adviseur die bedrijfsbreed met je mee kan denken? Vul dan onderstaande informatieaanvraag in.

9.5/10 bekijk 245 reviews

 

  • Op dit formulier is onze privacyverklaring van toepassing.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.