fbpx

Medewerker

Heb je medewerkers in dienst? Dan betekent dit betekent dat je aan een aantal wettelijke regelingen moet voldoen. Finovion helpt onder meer bij het opstellen van arbeidsovereenkomsten, het voeren van je salarisadministratie en kan meedenken over je complete HRM beleid.

Bereken je tarief Vraag info aan

Overweeg je voor het eerst om een medewerker aan te nemen of heb je al jaren personeel en vraag je je wel eens af hoe het HRM beleid verbeterd kan worden? Finovion heeft diverse specialisten in haar netwerk, zoals een HRM adviseurs, bedrijfsadviseurs en salarisadministrateurs. Zij werken regionaal en zijn voor jou bereikbaar op het gebied van personeelsmanagement.

Keuzen voor minderjarige, stagiair of oudere medewerker

Als je op het punt staat om iemand aan te nemen, dan is het van belang om eerst de taken van deze medewerker helder te hebben. Dit bepaalt voor een belangrijk deel het ervaringsniveau van de medewerker. Minderjarige medewerkers en stagiaires zijn goedkoop en worden vaak ingezet voor eenvoudige werkzaamheden. Let wel op dat jongeren tot 18 jaar een leerplicht hebben, tenzij zij al een startkwalificatie (MBO-2, HAVO, VWO) hebben. Om stagiaires aan te mogen nemen in je bedrijf moet je een erkend leerbedrijf zijn. Een erkenning kun je aanvragen bij de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en is 4 jaar geldig.

Wil je een medewerker in dienst nemen die de AOW leeftijd heeft bereikt, dan zijn de volgende voorwaarden van belang:

 1. Bij ziekte wordt de periode van doorbetalen verkort tot 6 weken;
 2. Er gelden minder re-integratie verplichtingen;
 3. Na het aanbieden van drie tijdelijke arbeidsovereenkomst, wordt het contract voor onbepaalde tijd;
 4. De arbeidsovereenkomst van een medewerker die de AOW leeftijd bereikt, eindigt automatisch.

Wat we voor je kunnen doen

Onze werkwijze

Finiovion Youtube video

Download gratis MKB-boekje

Fiscale tips en
blunders

Download

pdf-download

Hoe bind je personeel?

Medewerkers vinden die passen in je team is een hele uitdaging. Medewerkers behouden en aan je bedrijf binden vergt vaak nog meer energie. Finovion geef je hieronder enkele tips om ervoor te zorgen dat medewerkers graag bij je werken.

 1. Medewerkers binden begint met goede arbeidsvoorwaarden. Dit betekent dat het salaris marktconform is en je bereid bent om de werktijden en vakantiedagen af te stemmen op de gezinssituatie van je medewerkers. Ook kun je je onderscheiden van andere werkgevers door een goed pensioen, een reiskostenvergoeding, een smartphone van de zaak of door thuiswerken of zorgverlof aan te bieden;
 2. Investeer in het werkplezier van medewerkers. Door medewerkers meer vrijheid en flexibiliteit te geven om hun eigen werk in te richten, zorg je ervoor dat het werkplezier toeneemt. Ook wordt de werksfeer bevordert door successen binnen het hele team te delen, met bedrijfsuitjes en door stil te staan bij privésituaties, zoals een scheiding of een geboorte;
 3. Breng structuur aan in je online communicatie. Laat medewerkers weten wanneer en hoe jullie onderling contact hebben. Je kunt bijvoorbeeld iedere dag starten met een overleg. Zo weet iedereen wat de doelstellingen van die dag zijn en dit zorgt voor betrokkenheid;
 4. Luister naar je medewerkers. Medewerkers hebben creatieve en innovatieve ideeën. Door als werkgever open te staan voor deze ideeën, motiveer je medewerkers om vaker met ideeën te komen. Als ideeën ook nog worden gerealiseerd, dan geeft dit de medewerker veel voldoening.

Het nut van een professionele salarisadministratie?

Het hebben van medewerkers betekent ook dat er administratieve verplichtingen zijn. Het hebben van een salarisadministratie is een vereiste. Je medewerker wil immers salaris ontvangen en je moet loonaangifte bij de Belastingdienst doen. Het voeren van salarisadministratie vereist kennis over wet- en regelgeving, cao’s en bedrijfstakregelingen. Finovion kan je helpen bij het op orde houden van je salarisadministratie. De volgende mogelijkheden kunnen we aanbieden:

 1. Finovion doet de salarisadministratie voor je en zorgt ervoor dat je medewerkers tijdig over de loonstroken kunnen beschikken. Het enige wat jezelf hoeft te doen is salarismutaties aanleveren;
 2. Je doet de salarisadministratie (voor een deel) zelf. Je verwerkt zelf de salarismutaties online en de Finovion salarisadministrateur functioneert als een back-up bij vragen.

Vind een kantoor in je buurt

Of bekijk dit kantoor

Kantorenoverzicht

Heb je hulp nodig bij het verbeteren van je HRM beleid of zoek je ondersteuning bij de salarisverwerking en het voldoen aan alle wettelijke verplichtingen? Vul onze informatieaanvraag in en krijg informatie wat Finovion jou kan bieden.

9.5/10 bekijk 245 reviews

 

 • Op dit formulier is onze privacyverklaring van toepassing.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.