fbpx

Je bedrijf financieel gezond houden

Je bedrijf financieel gewond houden is niet altijd eenvoudig. Ons belangrijkste advies is om met jezelf een proces af te spreken zodat je financieel continu een vinger aan de pols kunt houden.

Bereken je tarief Vraag info aan

 

Als financieel adviesbureau zien wij dagelijks ondernemers die het lastig vinden het hoofd boven water te houden. Als je als ondernemer in zwaar weer verkeert of te maken hebt met onverwachte tegenslagen is financieel gezond ondernemen niet eenvoudig. Finovion heeft binnen haar netwerk voldoende expertise om jou te helpen om ook moeilijke tijden te overleven. Hieronder geven we je enkele valkuilen voor een gezonde onderneming.

Valkuil: jezelf rijk rekenen voordat de Belastingdienst is langs geweest

Vooral startende ondernemers beseffen niet altijd dat ze over al hun inkomsten achteraf nog belasting moeten betalen. Voor je het weet hebben ze het geld al uitgegeven nog voordat de Belastingdienst is langs geweest en bouwen ze belastingschulden op. Dit voorkom je door voldoende geld te reserveren. Om aan de veilige kant te blijven, is ons advies om 40% van al je ontvangsten direct op een aparte bankrekening te zetten om het zo te reserveren voor al je belastingen.

Valkuil: Niet kritisch zijn op je klanten

Wat maakt het nou uit aan wie ik verkoop? Als ik maar verkoop! En toch is klantspreiding essentieel om je bedrijf financieel gezond te houden. Je wilt niet afhankelijk zijn van een of enkele klanten. Je moet er niet aan denken dat net die ene klant failliet gaat of zijn sector in de problemen raakt. Dat maakt je als bedrijf onnodig kwetsbaar. Houd daarom de samenstelling van je klantenbestand in de gaten en probeer te spreiden. Dat kan geografisch als ook in het type bedrijven dat je als klant wilt. Neem als vuistregel dat je grootste klant niet meer dan 10% van je omzet mag uitmaken. Een gezond bedrijf heeft een gezonde klantenmix nodig.

Dit zijn slechts 2 valkuilen. In het onderstaande gratis boekje staan nog veel meer valkuilen met tips uit de praktijk beschreven.

Wat we voor je kunnen doen

Onze werkwijze

Download gratis MKB-boekje

Je bedrijf financieel gezond houden, hoe doe je dat?

10 valkuilen met tips uit de praktijk

Download

pdf-download

De 4 maandelijkse controles om vooruit te blijven kijken

  1. Analyseer je maandelijkse kosten en omzet en bekijk of er afwijkingen zijn ten opzichte van voorgaande maanden. Zijn er afwijkingen? Probeer hier dan een verklaring voor te vinden. Verklaringen kunnen bijvoorbeeld zijn dat je bedrijf te maken heeft met seizoensinvloeden of met nota’s van leveranciers die in je boekhouding nog niet verwerkt zijn.
  2. Vergelijk de werkelijke cijfers met je prognose en pas je prognose aan op basis van nieuwe inzichten. Door dit in een vast ritme te doen, leer je steeds beter de toekomst van je bedrijf te voorspellen;
  3. Had je voldoende gereserveerd voor je belastingen? Stel bij als dat nodig is;
  4. Had je voldoende gereserveerd voor salarissen en vakantiegeld? Stel bij als dat nodig is.

Klantverhaal RVS Land

Tim van der Cruijsen & Sharon Schlenter zijn de eigenaren van RVS Land, een webshop gespecialiseerd in RVS materialen. Hun uitdaging is om qua ontwikkeling steeds voor te lopen op de daadwerkelijke groei. Hun vorige boekhouder veranderde niet snel genoeg mee met deze ontwikkelingen en hield vast aan het oude. Dus kwamen zij bij Finovion terecht.

Het adviesloket speciaal voor het MKB

Finovion is een groeiend netwerk van 50+ administratiekantoren, accountancyspecialisten en bedrijfsadviseurs door heel Nederland. Naast het geven van bedrijfsadvies, ontzorgen wij organisaties in alles wat komt kijken bij het voeren van een gezonde administratie, inclusief belastingaangiftes en het financiële jaarwerk. Klanten van Finovion kunnen rekenen op persoonlijk contact waarin we in begrijpelijke taal uitleg geven over de cijfers. Tegelijkertijd kunnen Finovion-kantoren en hun klanten terugvallen op de kennis, continuïteit en professionaliteit die doorgaans alleen grote accountantskantoren kunnen bieden. Zo combineren wij het beste van twee werelden en helpen wij zowel persoonlijk als professioneel onze klanten financieel gezond te blijven.

MKB informatieaanvraag

Wil je weten wat Finovion voor je kan betekenen? Vul dan onze informatieaanvraag in en wij geven jou inzicht in onze dienstverlening. Het eerste contact is altijd vrijblijvend en gratis.

9.5/10 bekijk 245 reviews
  • Op dit formulier is onze privacyverklaring van toepassing.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.