fbpx

Corona ondernemersfaciliteiten

Het virus corona of covid-19 is helaas niet meer weg te denken uit de Nederlandse maatschappij. In privé, maar zeker ook zakelijk worden we continu geconfronteerd met allerlei regels waaraan we ons moeten houden.

Heb je hulp nodig bij coronaregels?

Een belangrijke taak van de Finovion adviseur is om de corona regels en subsidiemogelijkheden bekend te maken bij onze relaties. Wij begrijpen immers dat het niet makkelijk is om in beeld te houden waar subsidiemogelijkheden voor je bedrijf liggen en wat de criteria zijn om in aanmerking te komen voor subsidies. Ook is de aanvraagperiode van een subsidie niet altijd even duidelijk.

Binnen het Finovion netwerk hebben de adviseurs toegang tot allerlei bronnen met achtergrondinformatie. Ook bestaat er binnen Finovion een forum om te klankborden en ervaring te delen over het subsidie aanvraag proces.

We hebben ons eigen corona dossier vastgelegd, maar hebben ook een dossier gemaakt met allerlei corona informatie voor het MKB. Zo helpen wij bij het inzichtelijk krijgen van alle regelingen (TVL, TOZO, NOW).

Download hier ons corona dossier voor het MKB

Het corona dossier wordt continu geupdate met actuele informatie.

Noodsteunpakket corona

De impact van de coronacrisis is groot voor ondernemers. Er zijn ondernemers die het beter doen tijdens de coronacrisis, maar er is ook een grote groep ondernemers met lagere omzetten. Voor deze bedrijven is een noodsteunpakket gemaakt. Zo bestaat er onder andere de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL), de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW), Besluit bijstandverlening Zelfstandigen (Bbz)

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)

De TVL is een belastingvrije tegemoetkoming die jou helpt bij het betalen van je zakelijke vaste lasten bij minimaal 30% omzetverlies. Vaste lasten zijn bijvoorbeeld huur, pacht, onderhoud, verzekeringen, leasecontracten en abonnementen. Er is tegemoetkoming voor omzetverlies in het vierde kwartaal van 2021 (TVL Q4) en voor omzetverlies in het eerste kwartaal van 2022 (TVL Q1). De TVL is niet voor loonkosten, hiervoor kun je de NOW-regeling aanvragen.

Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)

De NOW is een tegemoetkoming in de loonkosten. Het gaat om loonkosten voor medewerkers met een vast en flexibel contract. De NOW vergoedt 85 procent van de loonkosten. Hierdoor kun je het personeel doorbetalen en medewerkers behouden. Je komt in in aanmerking als je personeel hebt en door de coronamaatregelen tenminste 20 procent minder omzet hebt. Dit geldt ook voor startende ondernemers die tussen 1 februari 2020 en 30 september 2021 zijn begonnen.

Besluit bijstandverlening Zelfstandigen (Bbz)

Heb je als zelfstandig ondernemer financiële ondersteuning nodig? Bijvoorbeeld omdat je een bedrijf start vanuit een uitkering? Dan heb je misschien recht op financiering vanuit het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). Er zijn verschillende vormen van financiering, zoals een tijdelijke aanvulling op jouw inkomen. Of een bedrijfskapitaal. Vaak is dit een lening. De Bbz vraag je aan bij de gemeente waar je woont.

MKB informatieaanvraag

Wil je weten wat je betaalt als je kiest voor de Finovion adviseur met kennis van corona subsidieregels? Vul dan onze informatieaanvraag in.

9.5/10 bekijk 245 reviews
  • Op dit formulier is onze privacyverklaring van toepassing.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.